Home / Events en foto's / Oss


20 Januari 2016

Verslag: BeestenBenders op bezoek bij de brandweer

BeestenBenders op bezoek bij de brandweer

Woensdag 20 januari werden 130 kinderen en begeleiders van De BeestenBende in Oss hartelijk ontvangen door de brandweer op de kazerne in Oss. Daar mochten zij de helden van de brandweer het hemd van het lijf vragen en een kijkje achter de schermen nemen als bedankje voor het maandelijks schoonhouden van hun eigen buurt.

De enthousiaste kinderen en begeleiders verzamelden zich in de kantine van de brandweerkazerne. Na een korte toespraak waarin de brandweer de BeestenBenders vol bewondering toesprak, ging de rondleiding van start! De kinderen zagen met eigen ogen hoe het is om brandweerman of -vrouw te zijn. Zo mochten ze een kijkje nemen in een brandweerauto, met de brandslang spuiten en een rookkamer betreden. De brandweermannen lieten zien hoe zij een auto na een ongeval openknippen. Voor wie wilde was het zelfs mogelijk om mee te helpen met het openknippen van de auto.

Aan het eind van de middag kreeg iedereen iets lekkers te eten en te drinken. Na een groot applaus voor de brandweerlieden was het toch echt tijd om naar huis te gaan, maar niet voordat alle presentjes waren uitgedeeld. Als aandenken ontvingen alle kinderen een keycord en een ‘doeboek’ van de brandweer. We bedanken de brandweermannen en -vrouwen van brandweer Oss voor hun gastvrijheid en enthousiasme!

Bekijk foto's