Home / Meedoen / Meedoen voor kinderen


Meedoen voor kinderen

Vind jij het ook zo goed wat De BeestenBende doet? En wil je in actie komen tegen zwerfafval? Dat kan! Hieronder lees jij hoe je een BeestenBende-team vormt en er voor kunt zorgen dat het geen beestenbende wordt in jouw buurt!   


Maak je team

Lid zijn van De BeestenBende doe je niet alleen. Vraag aan je vriendjes, vriendinnetjes, klasgenoten of kinderen uit de buurt of ze met jou mee willen doen aan De BeestenBende. Als je samen in een team zit is het schoonmaken van de buurt meteen een stuk gezelliger. Zo zorg je niet alleen voor de buurt en de dieren om je heen, maar is het nog leuk ook!

Kies je begeleider

Als je een team hebt gevormd, kies je een begeleider. Dit kan je vader of je moeder zijn, je opa, de meester, of misschien wel een oudere broer of zus. Belangrijk is dat de begeleider volwassen is (18 jaar of ouder). Je mag per team ook meer dan één begeleider opgeven. Als je een team vormt met meerdere begeleiders kunnen zij om de beurt meelopen. En dan is de kans groter dat wanneer jullie op pad willen voor de BeestenBende, er ook een begeleider is die met jullie mee kan. 

Waarom een begeleider?

Een BeestenBende-team loopt altijd met een begeleider. Die weet precies hoe jij en je teamgenoten veilig de buurt kunnen schoonhouden. Want als BeestenBende-team mag je niet alles opruimen. Soms ligt er glas (scherp!) of vuil dat niet in een vuilniszak past. Enne, zo’n begeleider is natuurlijk ook gewoon superhandig om de afvalzak vast te houden… 

Inschrijven!

Als je een team hebt gevormd en begeleiders hebt gevonden, kan je begeleider jullie inschrijven. Vul het formulier in dat je op school hebt gekregen (je vindt het ook op deze website), voor alle kinderen en alle begeleiders. Als alles klopt, kun je het formulier versturen. Je krijgt dan een mail waarin staat dat je inschrijving is aangekomen. 

Aan de slag

Nadat je inschrijving bij het secretariaat is aangekomen, krijgt je begeleider een mail waarin precies staat wanneer je de outfits krijgt en kunt ophalen, waar de volle vuilniszakken naar toe moeten en wie je begeleider moet bellen als er vragen zijn. Hierna kun je aan de slag als lid van De BeestenBende - leuk!