Home / Nieuwsberichten / Voor alle gemeenten


22 April 2020

Dag van de aarde

Dag van de aarde

De aarde is één van de planeten die draaien in ons zonnestelsel. De aarde draait 500 meter per seconde om haar as en 30 kilometer per seconde om de zon. De zon staat wel 149 miljoen kilometer van de aarde af. De zonnestralen bestaan uit de kleuren rood, oranje, geel, blauw en violet. Deze stralen kaatsen tegen de dampkring en alleen de blauwe kleur straalt door de beschermlaag heen.


Als je vanuit de ruimte naar de aarde kijkt zie je dat 70% van de aarde uit water bestaat. Het is ook de enige planeet in het zonnestelsel waar zeeën te vinden zijn. De grootste is de stille oceaan, waar het diepste punt op 11 kilometer ligt.

De eerste vorm van leven op aarde waren bacteriën. Deze bacteriën zijn organismen die uit één celletje bestaan. Ze zijn ontstaan bij de diepzeevulkanen waar warmte en voedingsstoffen vrijkwamen. Waarschijnlijk bestaan deze bacteriën al meer dan 4 miljard jaar. Het eerste dier op aarde was een soort spons. Dit dier zit aan de bodem vast en heeft geen organen. Ze pompen water door de holten van hun lichaam en halen daar hun voedsel uit.

Disney+ staat deze hele maand in het teken van het thema ‘aarde’. Er zijn allemaal documentaires te zien over leeuwen, olifanten, pinguïns, dolfijnen, de Grand Canyon en nog veel meer.