Home / Nieuwsberichten / Doetinchem


24 April 2019

Doetinchem viert feest!

Doetinchem viert feest!

De BeestenBende bestaat 10 jaar(!) in Doetinchem. Genoeg reden voor een feestje dus!


Het centrum van Doetinchem kleurde woensdagmiddag 24 april fris geel. Want tientallen dierenhelden van De BeestenBende verzamelden zich achter Grand Café ‘Doetinchems Meisje’ om het tienjarige bestaan van ‘hun’ leefbaarheidsproject te vieren. Dat gebeurde geheel in BeestenBende-stijl, met een speurtocht, spelletjes en een poffertjeskraam.

In tien jaar tijd hebben ruim 1800 kinderen en hun ouders hun buurt beschermd tegen zwerfafval, zodat het er fijn wonen blijft, voor mens én dier. Populaire wijken om hun opruimronde te maken zijn volgens BeestenBenders De Huet, Dichteren en Schöneveld. En het afval dat ze vooral tegenkomen? ‘Plastic, blikjes en sigarettenpeuken’, vertelt Bende-lid Sven (8 jaar).

Wethouder Rens Steintjes (o.a. Afval en BUHA) gaf samen met BeestenBende-mascotte Sep het startschot van het verjaardagsfeest. En een feestje hebben de dierenhelden volgens de wethouder  zeker verdiend: ‘Ik ben trots op de BeestenBende-leden uit Doetinchem die zich in de afgelopen tien jaar voor hun buurt hebben ingezet.Samen met hun ouders geven zij het goede voorbeeld als het aankomt op de aanpak van zwerfafval.' 

Eerst kregen de BeestenBenders een speciaal bandje om, zodat ze extra herkenbaar zijn. Vanaf het Grand Café lopen ze in een grote optocht, met muziek, richting het Simonsplein. Daarna liepen ze in groepjes een fotospeurtocht door het centrum van Doetinchem. En als de kinderen na al dat speuren trek hadden gekregen, stond er een poffertjeskraam klaar. Om 17:00u was het feestje afgelopen.