Home / Ontmoet ons / Wie is Sep Duin?


Wie is Sep Duin?

Elke club heeft er wel een: een aanvoerder. Iemand die oproept tot actie, het goede voorbeeld geeft en de club bij elkaar houdt. Bij De BeestenBende is dat Sep Duin.


Sep Duin kwam als klein kind al veel in aanraking met dieren en de natuur. Met een zee-geograaf als vader en een bioloog als moeder reisde Sep de hele wereld over. Inmiddels is ze neergestreken op Texel, een plek waar ze zich erg thuis voelt, omdat het strand een van haar favoriete plekken is.

Daar viel het haar al snel op dat er veel afval vanuit de zee op het strand aanspoelde. De gevolgen van deze vervuiling ziet ze dagelijks terug bij de dieren. Zowel de dieren die op het strand rondlopen als die in de zee zwemmen. Hetgeen wat haar het meest is bijgebleven is de keer dat ze een in plastic verwikkelde zeemeeuw op het strand zag liggen. Wegvliegen was onmogelijk, omdat hij met zijn vleugels vast zat in het net van plastic.

Op dat moment realiseerde Sep zich: dit kan zo niet langer! Ze wilde in actie komen, maar wist dat zij alleen niet het verschil kon maken dat nodig was. Daarom richtte ze De BeestenBende op en riep ze alle kinderen in Nederland op om mee te helpen.

Inmiddels zijn al meer dan 10.000 kinderen lid geweest van De BeestenBende en daar is Sep super trots op. Maar om vervuiling helemaal te laten verdwijnen is iedereens hulp nodig. Hiertoe heeft Sep een lied geschreven waarin ze mensen oproept mee te doen en dit noemt ze de BeestenBende-rap.

Beluister hem hieronder!